over-ons 2018-10-09T09:12:15+00:00

OVER

F111

Over F111

F111 is opgericht door Thijs Viguurs. Hij heeft meer dan een decennium televisie gemaakt in Hilversum, Amsterdam, New York en Breda en daarna jaren in Corporate omgevingen gewerkt.

In 1997 behoort hij tot de eerste generatie nieuwsverslaggevers die pioniert met op dat moment revolutionaire harddisk-camera’s en non-lineaire montage. In de jaren erna werkt Viguurs oa. voor de productiebedrijven van John de Mol, Max Westerman en Reinout Oerlemans. Als eindredacteur bewaakt hij de inhoud van programma’s en als uitvoerend producent is hij verantwoordelijk voor teams, budgetten en relaties met sponsors.

Viguurs stapt in 2006 over naar KPN Media. Hier lanceert hij samen met externe videoproducenten cross mediale initiatieven, zoals Zie.nl, Planet Prime en Planet Voetbal. Voor KPN iTV ontwikkelt Viguurs interactieve red-button kanalen. Het zijn zenders waarop kijkers makkelijk films kunnen bestellen en die aantoonbaar beter converteren dan lineaire tv. Verder vervult Viguurs bij KPN diverse rollen op het gebied van Marketing, IT, business-development, programma-management, compliance, interne communicatie, change-management en coaching.

Begin 2007 is Thijs Viguurs de eerste Nederlander die een huis verkoopt via YouTube.

In 2012 bedenkt Viguurs “KPN legt uit”, een online video platform waarmee de telco het pad inslaat van een “all-video-strategy”. Legt uit staat vol interactieve e-commerce- en salesvideo’s en wordt een instant succes: Het zorgt voor een stijgende NPS en voor lagere operationele kosten. Inmiddels zijn er meer dan 100 interactieve video’s te vinden, en hebben veel andere ondernemingen zich door KPN laten inspireren.

Binnen KPN Online introduceert Viguurs in 2013 -samen met de Italiaanse Fatwire Guru Michele Sciabarra– Agile en TDD development. Inmiddels is het de defacto way-of-working qua IT-innovatie binnen KPN.

In 2014 is hij mede-oprichter van iamyogi.com: een sociaal platform voor yogaliefhebbers, dat gewaardeerd wordt door de gebruikers, maar commercieel gezien eufemistisch gezegd geen groot succes wordt.

In 2016 richt hij Eclipse Videomanagement op, dat inmiddels is overgegaan in F111. F111 specialiseert zich in het produceren en managen van videogerelateerde communicatie-oplossingen voor consumenten en medewerkers bij organisaties.

De naam F111 is geïnspireerd op het nummer Love Missle F1-11 uit 1986 van de obscure electro-punk-formatie Sigue Sigue Sputnik.